0

17.11.2020

Minun tyyli!

Minun tyyli - Leikkisää kokeilua ja persoonallisia kokonaisuuksia!
Minun tyyli - Leikkisää kokeilua ja persoonallisia kokonaisuuksia!


Pikku-Jenni

Olen aina rakastanut pukeutumista ja koruja. Lapsuudesta minut muistetaan siitä, kuinka mätsäsin kaikki vaatteet keskenään sopimaan yhteen, roikotin papukaija-korviksia silmälasin sangoissa, koristelin kampaukset lukuisilla pinneillä ja leteillä ja teetätin siskon rippijuhliin suuren lierihatun asuun sopivaksi. Kauniit ja esteettiset asiat kiehtovat minua ja pidän itseäni hyvin visuaalisena ihmisenä. Tyyli ja vaatteet ovat siis vahvasti osa minua.

Mummin korurasiat ja meikkipöytä oli minusta maailman kiehtovimmat aarrekätköt. Pöytä oli pullollaan pienen pieniä hajuvesipulloja, hämmentäviä käsilaukkuja ulkomaanmatkoilta, hassuja pihkakoruja ja klassisia Aarikan puukoruja monissa eri väreissä. Mummin nyt elellessä jo pilven reunalla säilön näitä rakkaita aarteita vaaleanpunaisessa rasiassa,heti passin vieressä.

Olen kasvanut pienellä paikkakunnalla Siilinjärvellä, Kuopion naapurikunnassa. Siskon kanssa teimme nuorena ostosretkiä Kuopioon ja muutoin kaapin täytti Elloksen postimyynti. Onko muilla vastaavanlaisia muistoja? Myös perheen kanssa tehdyiltä etelänlomista saatoin ostaa itselleni matkamuistoksi jonkun vaatteen tai korun, jota käytin onnellisena pohjoisen kylmyyttä piristämään.

Asusteet viimeistelevät kokonaisuuden!

Tykkään pukeutua ja ilmaista itseäni asuilla. Asukokonaisuutta valitessa minulle tulee hyvä mieli ja kun vaatteet on sellaiset missä todella viihtyy, on itsellä kokonaisvaltaisesti hyvä fiilis. Minun pukeutumisessa yhdistyy naisellisuus, leikkisyys ja käytännöllisyys. Onneksi nykyään kauneudesta ei tarvitse tinkiä, vaikka valitsisikin käytännöllisemmän vaihtoehdon. Päiväni vaihtelevat sisällöltään hyvin paljon, joten kengillä pitää pystyä kävelemään ja matkassa pitää olla hanskat ja huivi. Jotkut söpöt tietenkin. Hyvin harvoin minulle päätyy päälle mustaa, ainakaan koko asun verran. Joskus kanssatallaajia katsellessa pohdin, tietävätkö suomalaiset että muitakin värejä on olemassa kuin musta.

Vaatteiden istuvuus ja käyttömukavuus on olennaista, että vaate näyttää hyvältä. Väärän kokoinen vaate menettää pointtinsa. On ollut erittäin riemastuttavaa huomata, kuinka vaatemerkkien kokovalikoima on laajentunut, eikä eri kokoisten ihmisten vaatteita tarvitse eritellä omalle osastolleen. Ihmiset kun nyt vaan sattuu olemaan erikokoisia ja -näköisiä, ilman että sitä tarvitsee korostaa erillisellä lokeroinnilla. Pitää opetella olemaan juuri sellainen kuin on ja vuosien saatossa se on helpottunut myös omalla kohdalla. Kanna itsesi ylpeydellä, teet silloin ITSELLESI hyvää.

Värikkäät ja näyttävät korut viimeistelevät asun. Jos tukka on kiinni tötteröllä, suuremmat korvakorut on ihana laittaa korviin ja ne pääsevät vapaasti killumaan. Jos päässä on jo panta ja silmälasit, pienet sievät nappikorvikset hoitavat korujen paikan. Koivuvaneri ja nikkelitön ruostumaton teräs on pettämätön yhdistelmä, metalli ei ärsytä ihoa, eikä vaneri paina ja tuota kipua korviin. Pienillä asioilla voi piristää omaa arkea, varsinkin nyt kun pimeys meitä hieman koettelee. Minä piristän itseäni koruilla ja ilostun pohtimalla mitkäs onkaan tämän päivän korut.

Kotimainen käsityö?

Kuopiosta löytyy muotoiluosaamista ja haluan tässä nostaa kaksi paikallista vaatebrändiä ansaitsemaansa valokeilaan. Excuse My BonBon https://www.excusemybonbon.com... tekee äärettömällä ammattitaidolla hyvin istuvia naistenvaatteita koissa 36-54. Vaatteet ovat tyylikkäitä ja materiaalit on tarkoin valittuja. Minulta löytyy kaapistani ainakin mustat paksut leggarit, paper bag-housut, kukkamekko ja viskoosihuitulapaita. Tämän huippunaisellisen brändin takana häärii Mama BonBon Sari, joka elää ja hengittää työtään, tyyliä ja estetiikkaa. Aivan supernainen tekemisessään ja persoonasta puhumattakaan!

Toinen kuopiolainen ihastuttava vaatebrändi on Luppaset https://www.luppaset.com/. Heidän tekeleisiin on pukeutunut niin minä, äitini kuin siskon tyttökin. Värit ja leikkisyys on se mikä puhuttelee tätä RIEMUpuodin yrittäjää. Eikä se varmaan ketään yllätä, käykääpä vaikka kurkkaamassa itse! Yrittäjä Karoliinan kanssa törmäämme postin nurkalla tai messutapahtuman tiimellyksessä. Aurinkoinen hymy on aina kasvoilla, nostan hattua näille yksinyrittäjille!

Ekologinen kuluttaminen - onko sitä?

Kuluttaminen ja harkitut ostopäätökset ovat asiat, joista tykkään itsekin keskustella. Tiedon lisääntyessä haluan harkita ostopäätöksiäni ja ostaa enemmän vain tarpeeseen. Kaiken ei tarvitse olla aina uutta. Yhdistelemällä jo kotoa löytyviä vaatteita ja asusteita saa aikaan ihan uudennäköisiä asukokonaisuuksia. Tässä ilmainen vinkki niille jotka ajattelee, että ei ole mitään päällepantavaa: räjäytä vaatekaappi kokonaisuudessaan sängyn päälle! Et varmasti muista kaikkea mitä se on syönyt. Ja mikä parasta, et voi mennä nukkumaan ennen kuin vaatteet on takaisin kaapissa, joten siivous tulee ainakin tehtyä! Itsehän rakastan vaatekaappien järjestelyä (Tinderissäkin kerrottu fakta), mutta ei mennä siihen fiksaatioon nyt.

Ekologisin tekohan on käyttää loppuun asti se vaate, jonka olet ostanut. Minulla on menossa joku maailmanennätys kuinka usein housut voi korjata haaroista, aika monesti. Jos nyt kuitenkin haluaa vaihtaa vaatekaapin sisältöä, kierrättäminen on huippu juttu! Ystävien kanssa pidettävät vaatevaihtarit on tosi hauska keksintö! Kaikki tuo vaatteita ja asusteita, joita ei käytä ja ne saa ystävän luota mahdollisesti uuden kodin.

Erilaiset kirpputorit, second hand-liikkeet ja kierrätyskeskukset ovat lempipaikkojani. Moni lemppari juttu on ostettu kirpputorilta ja palvellut jo usean vuoden ajan. Second handina ostetusta vaatteesta näkee jo ostovaiheessa tuleeko se kestämään käyttöä vai onko se valmiiksi nukkainen ja nuhjuinen. Ilmainen vinkki tässäkin, jos vaate on käytettynäkin siisti, se kestää myös sinulla hyvänä. Erityisesti neuleet, huivit ja mekot ovat usein kirpputorin ostoskorissa.

Kuopion tärpit kierrättäjille on keskustasta löytyvä Citypörssi https://www.cityporssi.fi/ ja Punaisen Ristin pyörittämä Kontti https://kontti.punainenristi.fi/kuopio. Ihana olisi nähdä kerralla kaikki mitä olen ostanut kyseisistä paikoista. Kirpputorit ovat olleet minulle mieluisia vierailukohteita myös reissatessa. Googlettamalla etsin jonkun paikallisen kirpputorin ja menen innolla tekemään uusia löytöjä. Ties milloin sitä pääsee seuraavan kerran reissamaan ulkomaille, niin nyt vaan maski päähän, käsidesit tulille ja Suomen kirpputoreihin tutustumaan! Myös kodinsisustus sisältää minulla paljon second hand-löytöjä, mutta siitä kerron teille toisella kertaa.

Tue suomalaista osaamista!

Yrittäjyyden myötä olen saanut tutustua moniin suomalaisiin vaate-, asuste-, ja korubrändeihin. On mukava tehdä ostopäätös, kun on nähnyt jopa kyseisen henkilön kenelle raha ostoksestani päätyy. Tiedän itse kuinka onnelliseksi tulen jokaisesta tekemästänne koruostoksesta, joten on ilo tuottaa sama fiilis myös kanssayrittäjälle. Ostamalla suomalaista, teet Suomeen työpaikkoja. Myöhemmin listaan teille lempimerkkejäni, jotta arvostamani kotimaiset tekijät pääsisivät jälleen useamman tyypin tietoisuuteen.
© RIEMUpuoti
Voimanlähteenä MyCashflow – Perusta menestyvä verkkokauppa


Teemasuunnittelu MOoCB