0

7.2.2021

Asustetrendit 2021

Talven tyyliä.
Talven tyyliä.

Hyvää tätä vuotta toverit! Uusi vuosi rullaa jo eteenpäin kovalla tohinalla ja onkin mukava päästä tutkailemaan tämän vuoden asustetrendejä. Asusteet on ihana mauste lempivaatteen rinnalle ja niillä voi muuttaa saman asun arjesta partyihin! Ihannoin ihmisiä, jotka käyttävät asusteita ja koruja leikitellen ja rohkeasti. Heistä voisin nostaa erimerkiksi valokuvaaja Meeri Koutaniemen, mediataiturin Emmi Nuorgamin ja tubettaja Maiju Voutilaisen.

Se mikä on ihana huomata, on kiertotalouden ja diy-henkisyyden kasvaminen entisestään. Erilaisten asioiden tuunaaminen Lundian kaapistosta vanhaan nahkalaukkuun, on paitsi rentouttavaa mutta myös persoonallisuutta lisäävää. Usein itse muokkaama tai ehostama aarre saa paljon huomiota osakseen ja ihastuttaa myös muita! Myös itsetehdyt makramee- ja fimomassakorut ovat hurjassa suosiossa ja ihanaa kotoilupuuhaa.

Myös Riemupuodin koruja voi tuunata. Vaneri on maalattavissa erilaisilla maaleilla täysin uuteen uskoon jos koruun haluaa muutosta. Puiseen osaan voi lisätä itse haluamansa värin tai maalin päälle voi lisätä kimalletta ja hohdetta erilaisin menetelmin. Varsinkin jos korut meinaavat jäädä jostain syystä käyttämättömäksi kaappiin, kuinka voisit muuttaa niitä, jotta ne olisivat mieleiset? Eri metalliset ketju- ketju ja lenkkiosat on säädettävissä, kunhan sinulta löytyy parit siihen sopivat pihdit.

Vain mielikuvitus on rajana ja siinähän se tuunauksen ja diy-hommien ydin piileekin! Loputonta inspiraatiota ja mainoita oivalluksia voi tehdä Pinterestistä ja TikTokin käsityötekijöiltä! Siinä on kyllä vain vaarana se, että unohtuu ihastelemaan mitä kaikkea ihanaa maailmassa ihmiset tekevätkään!

Moni harmittelee tavatessamme, ettei pysty jostain syystä käyttämään enää korvakoruja tai ei omista lainkaan korvareikiä. Minulla on siihen teille ratkaisu! Korukauppa Glitter myy metallisia korunosia, joihin pystyt kiinnittämään itse minkä vaan lempikorusi ja käyttämään sitä klipsikoruna!

https://glitter.fi/fi/klipsikiinnikkeet-korvakoruihin?nosto=nosto-page-category2-fallback-nosto-1

RIEMUpuodilla jää vanerikorujen leikkaamisesta yli 30cm x 60cm kokoisia levyjä, jossa näkyy korujen reiät laserleikattuina eri muodoissa. Näitä on minulta saatavissa erilaisiin diy-projekteihin. Voit laittaa viestiä Instagramissa tai sähköpostilla riemupuoti@gmail.com jos nämä sinua kiinnostavat! Kehikkoja on mennyt tähän mennessä jo askarteluun, tilanjakajaksi, tauluksi ja korutelineeksi.

Siinä missä olemme tottuneet tuunaamaan huonekaluja ja vaatteita, olkoon vuosi 2021 korujen ja asusteiden tuunaamisen kultavuosi. Millä tavoin voisit muokata aurinkolasien sankoja omiin nimiin, tai hyödyntää huivit ja pannat erilaisiksi hiussomisteiksi. Olisiko kaappiin unohtunut pikkulaukku käytettävissä tyylikkäästi vyölaukkuna vyötäröllä. Onkos kaapin kätköissä rikkinäisiä koruja tai korviksia, joista toinen on hävinnyt? Pystyisitkö hyödyntämään nämä kätköt johonkin täysin uuteen? Tai voisiko yksinäisen korvakorun muokata ja hyödyntää esimerkiksi kaulakoruksi.

Vähän elämäänähneet pipot, huivit ja hanskat saavat ihan uutta eloa näpsäkästi kiinnitettävillä tupsuilla ja ruseteilla. Minä kiinnitin yhden tupsun pipoon kahdella hakaneulalla, siihen ei tarvinnut kamalan suuria käsityölahjoja! Nukkainen pinta siistiytyy villakammalla tai sen kotiversiolla, kertakäyttöshaverilla! Kannattaa kokeilla!

Muoti ja trendit kiertävät kehää ja olemmekin saaneet huomata monien, esimerkiksi 90-luvulta peräisin olevien teemojen paluun takaisin. Leveälahkeisiin housuihin en ole itse pystynyt uudelleen laisin, mutta donitsi killuu päälaella jo ihan sujuvasti! Tietynlainen ekologisuus ja kierrättäminen on tullut jäädäkseen elämään trendien kylkeen. Se kulkee mukana ikään kuin huomaamatta. Ihmisten asenteet kierrättämiseen ja vastuullisiin valintoihin ovat parantuneet ja mietimme yhä enemmän, mitä ostamme ja mistä ostamme.

Suuret kevyistä materiaaleista tehdyt korvakorut ovat olleet suosiossa useamman vuoden ajan ja suosio jatkuu edelleen. Materiaaleina näkyy tuttuja koivuvaneria, nahkaa, akryylia. Lisäksi koruissa käytetään mielenkiintoisia materiaaleja kuten nahkapaperi, korkki, lanka, kangas ja pyörän sisäkumi.

RIEMUpuoti pitäytyy rakkaassa koivuvanerissa, yksinkertaisessa muotoilussa, tyttömäisyydessä ja herkullisissa väreissä. Näistä elementeistä RIEMUpuodin tuotteen tunnistaa!

Vuosi 2020 siirsi koko maailman työkulttuurin etäyhteyksien päähän ja niinhän se etäily jatkuu edelleen ja jää varmasti elämään jossain määrin tulevaisuuteenkin. Työtapaamiseen on mukava ehostautua niin etänäkin ja vaikka housuja ei tarvitsekaan pukea niin korut ainakin näkyvät kuvassa! Liian kimaltelevia ja valoa heijastavia koruja en suosittele, mutta vanerisia mattavärisiä koruja suosittelen tietenkin! Mitäs muutakaan!

Kauniit asiat ja esineet saavat meidät iloisiksi ja hymyilemään, miksi emme siis tekisi ja tuunaisi niitä myös itse. Kokeilla voi ainakin ja internetistä saamme kaiken tarvittavan tiedon ja paljon hyviä ideoita diy-projekteihin.

Ps. jos olet tuunannut Riemupuodin koruja, niin lähetä kuva niistä näytille minulle niin jaetaan ne kaikkien iloksi!

Aurinkoa, iloa ja lämpöä kaikille!

-Jenni


© RIEMUpuoti
Voimanlähteenä MyCashflow – Perusta menestyvä verkkokauppa


Teemasuunnittelu MOoCB