0

4.11.2020

RIEMUpuoti Blogi

Suomalainen käsityö kunniaan!
Suomalainen käsityö kunniaan!

Kotimaiset korutJoulu lähestyy pikkuhiljaa ja kotimaisten, ekologisten korujen suosio jatkuu. Monen joululahjalistalta löytyy ne pitkään haaveilemat korvakorut, jotka toivottavasti joulupukki toisi. Mikä olisikaan parempi lahja rakkaalle kuin ajatuksella ja lämmöllä suunniteltu koru, joka kestää aikaa ja trendien muutoksia. Näyttävät, suuretkin korvakorut ovat löytäneet paikkansa monen meidän korulaatikoistamme ja ovat enemmänkin jo asuste, kuin vain korvakorut.

Vanerin lisäksi näyttäviä kotimaisia koruja valmistetaan muun muassa puusta, akryylimuovista sekä nahasta, jolloin suurikaan koru ei ole painava vaan se on miellyttävä käyttää. Suomalaiset vanerikorut ovat näkyneet myös linnan juhlissa, eli kepeä materiaali muokkautuu myös kauniiksi juhlakoruksi. Saa nähdä kuinka suomalaista tekemistä ja osaamista huomioidaan tänä vuonna, kun itsenäisyyspäivää vietetään hieman erilaisin menoin.

On hienoa huomata, kuinka kotimaisten käsityöyrittäjien ja muotoilijoiden arvostus on nousussa. Suomalaisia vanerikoruja, kuten myös muista materiaalista tehtyjä koruja arvostetaan ja niitä nähdään yhä enemmän myös julkisuudessa. Julkisessa työssä olevilla henkilöillä on suuri näkyvyys ja vaikutusvalta, joten on mieltä lämmittävää bongailla suomalaisten tekijöiden asusteita ja vaatteita sosiaalisessa mediassa ja lehtien kansissa. Muun muassa ihastuttavalle pääministerillemme pojot tästä!

Suomalaiset vanerikorut, pelkistetty, yksinkertainen ja puhutteleva muotokieli, lämpimät ja herkulliset värit sekä materiaalien hyvä saatavuus muodostavat loistavan aihion moderneille koruille ja asusteille.

Vaneri on korujen materiaalina jotenkin niin älyttömän suomalaista. Se mielikuva mikä meille herää kun ajatellaan suomalaista elinvoimaista koivumetsää, tuulen huminaa ja raikasta tuoksua, sitä on Suomi.Kotimaiset joululahjat

Mikä onkaan ilostuttavampi ja mieleisempi lahja, kuin kotimainen koru. Kaikki RIEMUpuodin tuotteet valmistetaan alusta alkaen käsityönä Kuopiossa. Jokainen koru laserleikataan, maalataan ja kootaan Kuopiossa alusta loppuun. On ihana huomata kuinka käsityötä ja suomalaista muotoilua arvostetaan nykyään korkealle kaikissa ikäryhmissä. Ihmiset tekevät tietoisia ja kestäviä valintoja ja haluavat myös pukeutumisellaan kertoa omasta arvomaailmastaan.

Kotimaiset korut ja muut lahjat eroavat massatuotetuista persoonallisuudellaan ja tarinallaan. Ostajia kiinnostaa entistä enemmän tuotteen tausta, materiaalit ja tekoprosessi. Nettikauppojen yleistyminen on tuonut meidän kaikkien saataville monia pieniä ja itsenäisiä vaate-, koru- sekä asustebrändejä, joista jokaiselle löytyy omat suosikkinsa. On myös mahtavaa nähdä, kuinka paikallisuus on noussut arvoonsa ja moni kertoo innoissaan oman paikkakunnan yrittäjistä ja tekijöistä. Paikallista toimijaa tuetaan pukeutumalla ylpeästi heidän tekemiin vaatteisiin ja asusteisiin.

Myös bränditietoisuus on lisääntynyt. Otamme enemmän selvää suosikkimerkkien arvoista ja toiminnasta. Itse huomaan aina odottavani, milloin lempimerkiltäni tulee uusia malleja ja mielenkiinnolla ihastelen ja tutustun mitä uutta on keksitty ja mitä tuotteista minulle kerrotaan. Pitkään suomalaisten lahjasuosikkeina toimineet brändit kuten Pentik ja Marimekko ovat siis saaneet rinnalleen lukuisia pienempiä brändejä. Ja sehän onkin kuluttajalle parasta, laaja valikoima kotimaisia lahjoja eri tarkoituksiin.Mistä suomalaisia, käsintehtyjä koruja?

Vaihtoehtoja on tarjolla lukuisia. Eri kaupunkien designmarketit, kädentaitomessut ja myyntitapahtumat ovat korubrändeille mieluisia paikkoja esitellä tuotteitaan ja uutuuksiaan. Näissä tapahtumissa myös uudet toimijat pääsevät esittäytymään. Toki korona osaltaan vaikeutti tapahtumien järjestämistä tänä vuonna, ja suurin osa tapahtumista on siirrettykin tulevaisuuteen. Kuopio Designmarket -tapahtuma oli viime jouluna unohtumattoman ihana ja tänä vuonna se toteutetaan verkossa. Keväällä tätä jo testattiin ja vastaanotto oli mainio!

Arvostan jokaista rohkeaa yrittäjää, joka perustaa oman kivijalkaliikkeen ja pyörittää toimintaa täydellä intohimolla ja satalasissa. Pienet liikkeet ympäri Suomea piristävät reissaajia omalla tarjonnallaan ja hyllyistä voi bongata tuttuja merkkejä, mutta myös tutustua onnekkaasti uusiin. Kivijalkaliikkeiden toimintaa tukee verkkokaupat ja eri järjestäjien pop-up-liikkeet virkistävät kotipaikkakunnan tarjontaa vaihtuvilla tuotteillaan.

Verkkosivut, blogit ja sosiaalinen media on varmin paikka etsiä ja törmätä suomalaisten korujen valmistajiin ja sitä kautta juuri sen oman lempibrändin löytämiseen. Ja se onkin matkana aina yhtä ihana ja jännittävä kun törmää uuteen toimijaan ja pääsee tutustumaan brändiin syvällisesti. Kuka siellä taustalla oikein häärii ja mistä yritys on saanut ideansa?

Lämpöä ja etähalauksia loppusyksyyn! Vaikka on pimeää, niin nautitaan kynttilöiden tunnelmasta ja eikun tulta takkaan! Käsityöt ja kotoilu on syksyllä best.Muista. Sinä olet ihana.
© RIEMUpuoti
Voimanlähteenä MyCashflow – Perusta menestyvä verkkokauppa


Teemasuunnittelu MOoCB